Dicle Üniversitesi, Diğer Üniversitelere İlham Kaynağı Olacak Bir İlke İmza Atıyor

Dicle Üniversitesi, Diğer Üniversitelere İlham Kaynağı Olacak Bir İlke İmza Atıyor
Dicle Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük tarafından desteklenen 750 kişilik iftar yemeğiyle bu yıl ilk kez düzenleyecekleri etkinlikle kalıcı bir geleneğe imza atmaya hazırlanıyorlar.

28 Mart Perşembe günü Üniversite kampüsünde açık alanda, çimlerin üzerinde gerçekleştirecekleri bu etkinlikte, öğrenciler ve hocalar arasındaki samimi ilişkileri geliştirmeyi hedefleniyor.

Dicle Üniversitesi öğrencileri bu etkinliğin amacını şöyle açıklıyor; “Bu yılın özel bir önemi, Filistin davasına olan duyarlılığın artmasıdır. Batı'nın sessizliği karşısında, bir Amerikalı subayın bile bedenini ateşe vererek soykırıma karşı gösterdiği tepki derinden etkileyici olarak değerlendiriliyoruz. Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak, insanlık zinciri oluşturarak ve ardından gerçekleştireceğimiz iftarla bu vahşete karşı güçlü bir ses çıkarmak istiyoruz.

Umuyoruz ki bu küçük adım, diğer üniversitelere de ilham kaynağı olur ve birlikte umudun ve vicdanın sesi olabiliriz. Birlikte hareket ederek, daha adil ve insancıl bir dünya için mücadele edebiliriz. Bu vesileyle, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un öğrencilere her zaman destek olması ve yanlarında olmasından dolayı Kendisine teşekkür ediyoruz".

whatsapp-image-2024-03-27-at-9-13-53-am-1.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.