Sağlık Bakanlığı’nın İŞKUR üzerinden 8 Bin Personel Alımının Kura tarihi belli oldu

Sağlık Bakanlığı’nın İŞKUR üzerinden 8 Bin Personel Alımının Kura tarihi belli oldu
Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere sürekli işçi alımı kura çekimi, 3-4 Nisan tarihlerinde yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığının 8 bin işçi alımı ile ilgili kura sonuçları ve detaylar belli olmaya başladı. Kura noter huzurunda gerçekleştirilecek ve YouTube'da canlı olarak yayınlanacak. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmaksızın atama işlemleri hızla tamamlanacak.

Bakan Koca'dan İşçi Alımı Kura Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık atamalarıyla ilgili olarak önemli bilgiler verdi. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre, 27 bin kişi sözleşmeli pozisyonlara atandı. Bu 27 bin kişi mülakatsız olarak atandı. Bu yeni ekip, kısa sürede görevlerine başlayacak ve sağlık sistemine güç katacak.

Ayrıca Bakan Koca, İŞKUR üzerinden noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile de mülakatsız 8 bin işçi alımını da duyurdu.

Daha önceki işçi alımı süreçlerinde olduğu gibi, bu kez de kura çekimi sonuçları akşam saatlerinde açıklanacak. 8 bin işçi alımı kura çekimi sonuçlarının 3-4 Nisan tarihlerinde yapılması bekleniyor.

Mülakat Olmadan İşçi Alımısaglik-bakanligi-222.jpg

Bakan Koca, alımlarla ilgili yapmış olduğu açıklamada, 8 bin işçi alımının mülakatsız olarak İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti.

8 Bin İşçi Alımı Kura Sonuçları Nereden Sorgulanır?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ile ilgili bilgilere, asil ve yedek aday listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Atamaların Geçersiz Sayılacağı Durumlar

İlan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanacak kişilerin belgeleri kontrol edilecektir. Atama için gerekli niteliklere sahip olmayan veya yanıltıcı beyanda bulunan adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. Atama yapılmış olsa dahi, belgelerin zamanında teslim edilmemesi durumunda atama işlemleri iptal edilecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum