1 adet cevizin kabuğu bile yetiyor. Hiç bir uzmanın daha önce paylaşmadığı bilgi

1 adet cevizin kabuğu bile yetiyor. Hiç bir uzmanın daha önce paylaşmadığı bilgi
Ceviz kabuğu, genellikle çöpe atılan veya pek dikkate alınmayan bir atık olarak görülse de aslında birçok faydası bulunmaktadır.

Ceviz kabuğu, genellikle atılan bir atık olarak düşünülse de aslında birçok faydası bulunan bir malzemedir. Şimdi sizlerle, ceviz kabuğunun bilinmeyen faydalarını keşfedeceğiz.

Ceviz kabuğunun çayı, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir. Ayrıca içerdiği fenolik bileşikler sayesinde kalp sağlığını destekleyici etkilere sahip olabilir. Ceviz kabuğu, içerisinde bulunan doğal boyalar sayesinde tekstil ve ahşap boyama sanatında kullanılmaktadır. Özellikle geleneksel el sanatları alanında ceviz kabuğuyla yapılan boyamalar, benzersiz ve dayanıklı renkler elde etmek için tercih edilmektedir.

Ceviz, besleyici özellikleriyle bilinen ve sağlık açısından oldukça faydalı bir kuruyemiştir. Hem lezzetli hem de besleyici olan ceviz, birçok farklı şekilde tüketilebilir. Börek, pasta, kek gibi hamur işlerine eklenerek veya tek başına atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Cevizin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca cildin uzun süre parlak ve sağlıklı kalmasını sağlar, kırışıklıkları önler. Ceviz ayrıca melatonin kan seviyesini yükseltir ve daha iyi bir uyku sağlar. Bu sayede uyku kalitesini arttırarak dinlenmiş bir şekilde güne başlamayı sağlar.

Cevizin faydaları saymakla bitmez ancak genellikle cevizin kabuğu çöpe atılmaktadır. Oysa cevizin kabuğu da oldukça faydalıdır.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde ceviz kabuğu sayesinde sarı diş sorununa çözüm bulunabileceği açıklandı. 1 adet cevizin kabuğu bile yeterli olmakta. Ancak etkilerinden daha fazla yararlanmak için bu kürdeki tarifi uygulamak gerekmekte.

İşte sarı diş sorununa çözüm olan ceviz kabuğu kürü

walnuts-298069-960-720.jpg

Gerekli malzemeler:

14-15 adet kırılmış ceviz kabuğu

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir avuç dolusu cevizin iç zarlarını ve kabuklarını karbonatlı sirkeli suda bekletin. Ardından yıkayın.

15 adet kırılmış ceviz kabuğunu ve iç zarını, 2 bardak su ile koyu bir renk alana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın.

Kabuklar kaynadıktan sonra, çay demler gibi 5 dakika dinlendirin. (Kabukları fazla kaynatma ve 5 dakikadan fazla dinlendirme, tadının acılaşmasına neden olur.)

Dinlendirmenin ardından karışımı temiz bir şişenin içerisine süzün.

Etkisini arttırmak için içerisine elma sirkesi ve kullanılacağı zamanda kullanılacak kısmın içerisine karbonat ekleyin.

DİŞLERDEKİ TARTARA 5 GÜN İÇERİSİNDE ETKİ EDİYOR

Öncelikle dişlerinizi diş macunuyla fırçalayın.

Sonra ceviz kabuğu ve zarından elde ettiğiniz bu karışımla yeniden dişlerinizi fırçalayın.

Karışımın diş yüzeyinde oluşturduğu koyu rengi gidermek için tekrardan diş macununuzla fırçalama yapmanız gerekecek.

Karışımı buzdolabında 6 gün muhafaza edebilirsiniz.

Ceviz kabuğu karışımını günde en fazla 2 sefer kullanabilirsiniz.

Başladığınız günden itibaren 5-6 gün içerisinde etkisini görebilirsiniz. Bir haftalık kürlerle ayda 1 kez bu uygulamayı yaptığınızda yeniden bir tartar oluşumunu önlemiş̧ olacaksınız.

Kaynak:Haber Merkezi