Börek dağılıyor mu? 39 yıllık börekçi dağılmayan börek pişirme tüyosunu açıkladı

Börek dağılıyor mu? 39 yıllık börekçi dağılmayan börek pişirme tüyosunu açıkladı
Börek pişirirken bilmeniz gereken tüyolar; Bu teknikle hazırlanan börekler asla dağılmayacak

Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak artık siz de mükemmel bir şekilde pişmiş, dağılmayan börekler yapabilirsiniz

Börek yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, iç harcın dışarıya taşması ve böreğin dağılmasıdır. Ancak endişelenmenize gerek yok çünkü 39 yıllık bir börek ustasının bu konuda paylaştığı püf noktalarıyla artık bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz.

İşte dağılmayan börek pişirmenin sırları:

1. İyi bir hamur yoğurun: Böreğinizi yaparken kullanacağınız hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Hamurunuzun elastik olması ve üzerinin nemli bir bezle örtülerek dinlendirilmesi, böreğinizi daha sağlam hale getirecektir.

2. İç harcı sıkı sıkı sarın: Böreğin iç harcını sararken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, iç harcı mümkün olduğunca sıkı bir şekilde sarmanızdır. Bu sayede iç harç dışarıya taşmayacak ve böreğiniz dağılmayacaktır.

3. Fırın sıcaklığına dikkat edin: Böreği fırına vermeden önce fırının yeterince ön ısıtılmış olmasına dikkat edin. Ayrıca fırın sıcaklığını belirli bir süre boyunca sabit tutmaya özen gösterin. Bu, böreğinizin eşit şekilde pişmesini sağlayacak ve dağılmasını engelleyecektir.

BÖREK TARİFLERİ

PEYNİRLİ EV BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeleri

Hamuru için:

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı su

Aldığı kadar un

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

Bir yemek tabağı karışık peynir

En az 10 dal maydanoz

Pul biber

Üzeri ve içi için:

2 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı çörek otu

hq720.jpg

Nasıl yapılır?

Börek için gerekli malzemeleriniz hazırsa derin bir kabın içinde hamuru yoğurarak börek yapmaya başlayabiliriz. Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız. Tercihen oda sıcaklığında beklemeli. Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölün üzerlerine kurumaması için nemli bez koyabilirsiniz. . Bezelerinizi küçük boylarda açın ve aralarına margarin sürün. 2 kat halinde 5 açılmış küçük yufkanız olmalı. Son olarak 2'li hamurları oklova yardımı ile açabilediğiniz kadar açın. İlk açılan katı yağladığınız tepsiye sallayarak yerleştirin. Böreğin içi için hazırladığınız yoğurt yağ ve süt karışımını iyice çırpın ve tepsiye serdiğiniz hamura kaşık yardımı ile sökün. Üzerine de yine böreğin içi için hazırladığınız peynir, maydanoz ve baharat karışımlarından dökün üzerine tekrar yufka. Bir kez daha bu işlemi tekrar edeceksiniz. Son yani 3 kat yufkanızı da dağıtarak tepsiye yerleştirdikten sonra yoğurt sıvıyağ süt karışımınıza bir adet yumurta sarısı ekleyin, iyice çırpıp böreğinizin üzerini bu karışımla kaplayın. Çörek otu da serpttikten sonra böreğiniz pişmeye hazır demektir. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirip. Soğuduktan sonra kare dilimler şeklinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Kaynak: haberturk.com- youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi