Cizre’de Engelli Derneklerinden Başkan Adaylarına Çağrı!

Cizre’de Engelli Derneklerinden Başkan Adaylarına Çağrı!
Cizre’de Faaliyet Gösteren Engelli Örgütleri 31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde Cizre Belediye Başkan Adaylarına Çağrıda bulunup, derneklerin ortak taleplerinden oluşan taahhütnameye imza atmalarını istedi.

Cizre’de faaliyet gösteren Cizre Engelliler Derneği, Cizre Engelliler Spor Kulübü ile Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Cizre’de seçime katılacak belediye başkan adaylarına yönelik ortak bir çağrı metni hazırlayarak 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçime katılacak belediye başkan adaylarına bütün derneklerin ortak taleplerinden oluşan taahhütnameye imza atmaları için çağrıda bulundu.

Cizre Engelliler Derneği, Cizre Engelliler Spor Kulübü ile Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Necmettin Özen,”Cizre merkez ve köylerde olmak üzere ortopedik, süreğen kronik hastalık, görme, işitme, otizm ve down guruplarında yer alan 10 bin dolayında engelli vatandaş yaşamını sürdürmektedir. Bu sayıya sadece anne babaları eklediğimizde 30 bin insanı ilgilendiren sorunlardan ama birçok idareci ve hizmet sunan kurumların gözlerinden kaçan bir gurup olarak zor şartlarda yaşam sürdürmektedirler. ”dedi.

Cizre’nin yıllardır bölgeye has yaşanan siyasi belirsizlik içinde merkezi ve yerel yönetimler bu gurubun sorun ve ihtiyaçlarına yönelik yeterli çözüm üretemediğine vurgu yapan Özen, “Son yıllarda engelliler alanında kurulan dernekler izleme, raporlama ve savunuculuk gibi faaliyetleri sonucu kamuoyunda farkındalık oluşturup bazı adımların atılmasına katkı sağlamasına rağmen Cizre ve çevre yerleşim yerlerinde yaşayan engelli bireylerin yaşam standartları Türkiye standartlarının çok altında bir yaşam sürdürüyorlar.

Engellilere yönelik atılan adımların yetersiz olduğunu ifade eden Özen, bu adımları idareciler istişare etmeden ben yaptım oldu mantığı ile yapmayı tercih ettiği için bu hizmetler yerinde ama eksik ve aksaklıklar yaşanıp tam olarak ihtiyaçlara cevap veremiyor. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarının kolaylaştırılması, haklarının korunması için bazı düzenlemeler yapılması büyük ihtiyaç ve önem arz etmektedir.

Engelli bireyler bütün temel hak ve hizmetlere ulaşmak için, yerel yönetimlerin hizmet alanına giren erişebilirlik, ulaşabilirlik gibi yol, kaldırım toplu taşıma araçları, oyun, spor, sosyal yaşam alanları hizmetlerin sunulması halinde diğer hizmetlere erişebilirler.

Bu bağlamda Cizre ilçesinde faaliyet gösteren STK’ların hazırlayacağı ortak taleplerinin yer aldığı bildiriyi belediye başkan adaylarının imza atmaları için çağrı yapıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum