'Dengbêjlerin' Ezgileleriyle Şırnak'ta Millet Kıraathanesi Açıldı

Şırnak Merkez Cumhuriyet meydanında TOKİ ve Şırnak Belediyesi işbirliğinde yapılan Millet Kıraathanesinin açılışı gerçekleştirildi.Açılış Dengbéjlerin ezgileriyle başladı.

Şırnak Merkez Cumhuriyet Meydanında Şırnak Belediyesi ve TOKİ İş birliği ile yapılan Millet Kıraathanesi ‘Dengbéj Evi’nin’ açılış yapıldı.Açılış törenine, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ,MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ve vatandaşlar katıldı. Açılış Kurdelesini Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ve Dengbéjler kesti.

img-8827.jpgAçılış töreninin ardından Dengbéj evinde, Şırnak’ın yazılı olmayan tarihini melodiler eşliğinde seslendiren Şırnaklı sanatçılar (Dengbéjler) hem duygulandırdı hem eğlendirdi.
burada toplanan vatandaşlara hitap eden Başkan Yarka, “Bu akşam inanın yine 5 yıl önceki gibi 3 gün önceden kararınızı verdiniz. Millet kıraathanesinin en güzel yerini gençlerimize dengbej evi yaptık. Çünkü her zaman söylüyorum, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Bunlar bile az sizlere. Bizler burayı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yaptık. Bir kısmını TOKİ bir kısmını da belediyemizin iş birliği ile burada gençlerimize bir dengbéj evi yapalım. Yaptık ve seçimlere 3 gün kala sizlerin hizmetine sunduk” dedi.

"Vatandaşlar Beyaz Saray’a benzetiyor"

img-8821.jpg

Hem mimarisi hem de dış cephe boyası ile Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Beyaz Saray’ı andıran Şırnak Millet Kıraathanesi’nin vatandaşlardan tam not aldığını ifade eden Yarka, “Milletimiz burası için Beyaz Saray diyor. Dünyada 2 tane Beyaz Saray var. Bir tanesi Amerika’da bir tanesi de Şırnak’ta. Gençlere bundan sonraki zamanlar için projelerimiz olacak. Bu binada sadece Dengbej evi yok. Yan tarafımızda gençlerimiz için dijital gençlik merkezi yapıyoruz. Arkadaşlar biz söz verdik sizlere, Şırnak gençliğini teknolojinin gerisinde bırakmayacağız. Batıda ki şehirler gibi Şırnak gençliğine de her dalda Allah’ın izni ile hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Üst katta okuma salonlarımız var. çocuklarımızın zihin açıklığı için her türlü kitaplar mevcut. Çocuklarımız buraya gelip hem dinlenecekler, hem çaylarını içecekler, hem kitap okuyacaklar hem de ders yapacakları. Ayrıca bir katı da Şırnak Belediye Başkanının çok değerli Şırnaklı hemşerilerini o mekanda haftanın bazı günlerinde misafir edecektir. Hizmetlerimiz Millet Kıraathanesi ile bitmiyor. Allah nasip ederse Haziran ayında da bu bölgenin en güzel Millet Bahçesini de açacağız. Yetmeyecek ve daha fazlasını yapacağız. Şırnak Mesleki Akademiyi açacağız ve yine gençlerimiz için spor tesislerinin barındırdığı her türlü sportif faaliyetlerin olduğu kompleksi yapacağız” dedi

img-8764.jpg

"Kürdüz ve Kürtlüğümüz ile gurur duyuyoruz"

AK Parti hükümetinin Kürtlere karşı olduğunu iddia edenlere tepki gösteren Başkan Yarka,
“kendi dilimizi konuşacağız. Kürdüz ve Kürtlüğümüzle de gurur duyuyoruz, kendi dilimizle şarkı söyleyeceğiz. Kürtçe’de söyleyeceğiz Arapça’da söyleyeceğiz diller ve dinler zenginliğimizdir ve bunu bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Başkan Yarka’nın ardından söz alan AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, “açılışını yapmakta olduğumuz Millet Kıraathanesi’nin Şırnak’ımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar’da 31 Mart seçimlerinde başkan Yarka’nın yeniden seçilmesi için tam destek vereceklerini ifade ederek, Millet Kıraathanesi’nin hayırlı olmasını diledi.

img-8836.jpg

Milletin kıraathanesinde milletin derdini dinleyeceğiz

Açılış töreni ve Şırnaklı Dengbéjler tarafından verilen mini konserin ardından Cizrem Gazetesi Muhabirlerine Millet Kıraathanesini tanıtan Başkan Yarka, “Bu gençlik coşkusunu Kürtçe müziklerle taçlandırdık. Özlem bu bizim kültürümüz, ama bu güne kadar Şırnak’ta böyle güzel bir alanda müzik icra edemiyorlardı. İlk Belediye Başkanı olduğumuzda ilk Millet kıraathanesi yapacağız, bunun bir bölümünü de Dengbej evi yaptık. İçeride yüzlerce gencimiz bu güzel müziklerle geçmişimizi anımsıyorlar. Onun için mutluyuz gururluyuz. Altyapısı olan gençlere yönelik bu etkinliklerin devamını getireceğiz. Bir sergi salonumuz var, hemen yan tarafında gençlere özgü Avrupa Birliği destekli gençlik merkezimiz var. Üst tarafta okuma salonumuz var, en üst katta da Belediye Başkanı makamı var, haftanın belirli günleri milleti orda kabul edeceğiz. Seçimden sonra faaliyete geçireceğiz. Gelen vatandaşların dertlerini dinleyip hasbıhal edeceğiz yani milletin kıraathanesinde milletin derdini dinleyeceğiz. Beyaza bürünmüş çok güzel mimarisi var. Vatandaşlar diyor ki Beyaz Saray, Beyaz Saray bir tane Amerika’da var biri de bura da. Gençlerimiz için bunlar daha başlangıç. Çok güzel etkinlikler yapacağız. Maalesef geçtiğimiz yıl asrın felaketini yaşadık. Yani eğlenemedik. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde doyasıya Şırnak gençliği bu tür etkinliklere ve turnuvalara doyuracağız” ifadelerini kullandı.

img-8809.jpg

img-8787.jpg

img-8793.jpg

img-8859.jpg

img-8884.jpg

img-8879.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.