Leyla Zana'yı Şırnak'ta binlerce kişi karşıladı

Leyla Zana'yı Şırnak'ta binlerce kişi karşıladı
DEM Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ta halk buluşmalarına katılan Leyla Zana binlerce kişi tarafından karşılandı.

Eski siyasetçilerden Leyla Zana ,Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ta düzenlemiş olduğu halk buluşmasına katıldı.Şırnak DEM Parti il binası önündeki Halk Buluşmasına Kürt siyasetçi Leyla Zana ile birlikte , DEM Parti Şırnak Milletvekili ve Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şırnak DEM Parti Milletvekili Zeki İrmez Şırnak DEM Parti Belediye Başkan adayları Turan Saltan ve Berivan Kutlu'yu yüzlerce kişi coşkuyla karşıladı.

dsc00812.jpg

Zana ve beraberindeki heyet Parti binasının önünde toplanan kalabalık kitle ile birlikte Uludere Caddesi üzerinden Ömer Kabak Meydanı'na doğru coşkulu bir yürüyüş düzenleyerek halkı selamlayıp esnaflları ziyaret etti.Kalabalık kitle Zana ve beraberindeki DEM Milletvekillerine parti seçim bürosuna kadar sloganlar eşliğinde eşlik etti.

dsc00806-1.jpg

img-8911.jpg

Çoşkulu bir şekilde karşılanan Zana, alanda toplanan Şırnaklı vatandaşlara hitaben Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yaparak DEM Partinin Belediye Başkan Adayları için destek istedi.

img-8954.jpg

img-8923.jpg

"Şırnak’tan her yere sesleniyoruz iradenize sahip çıkın"

1991 sıcaklığı ve direnişiyle halkı selamladığını vurgu yapan zana,” Diyorlar ki Şırnak’ın coşkusu kalmamış ama görüyorum ki eskiden daha çoşkulu, kimse iradenize göz dikmesin. Biz Şırnak’ı vermiyoruz Şırnak bizim evimizdir. Şırnak direniştir, Şırnak Botanı’n sıcaklığıdır, Şırnak özgür kadınların yurdudur. Onun için Şırnak’ı kimseye vermiyoruz. Bize diyorlar ki siz yürütemezsiniz biz yürüteceğiz. Önce siz kendinizi halledin. Şimdi bile bakanların çoğu Kürt’tür Kürt kafası olmasa onlarda yürümez bunları iyi bilsinler, biz diyoruz yolumuz özgürlük yolu,yolumuz demokrasi yolu,yolumuz barış yolu,yolumuz ne iktidar ne muhalefet yolu,yolumuz doğru olan yoldur. Onlarda buyursunlar gelsinler bizimle doğru yolu yürüsünler.

Şırnak’tan her yere sesleniyoruz iradenize sahip çıkın görüyorsunuz ki iradeniz üzerine olmayan her gün olmayan şeyleri söylüyorlar sanki Kürtler mecburlar Kürtler kimsenin kölesi değildir. 80 yıldır bizi yok sayıyorlar elimizde kalan tek şey irademiz ona da göz koyuyorlar. Ve diyoruz yıllarca beraber savaştık Kıbrıs’ta olsun farklı savaşlarda olsun en önde Kürtler yer aldı bir kere de onlar da bize oy versinler ne olacak."dedi

İstanbul Mersin gibi şehirleri istediklerini belirten Zana ,Konuşmasına şöyle devam etti,"ne borcumuz var size, Kürtler kime borçlu hepsi Kürtlere borçlu;Diyorlarki her zorlukta önde yer aldılar,bir kere de onlar bizim için plana çıksınlar.Bu soruyu tüm Kürtler sorsun kendine niye biz hep başkaları için çalışıyoruz?Birazda kendimiz için çalışalım ama ne yapmışlar bir kardeşi tok tuttular birini aç bıraktılar, biri değerli birini değersiz kıldılar diyoruz ki yeter!

Her biriniz önce elinizi Kürt kardeşinize vereceksiniz ailecek en büyük aile nerede DEM’dir eskiden aşiretler vardır şimdi en büyük aşiret DEM’dir, milyonlar burada hepimizin yeri".

"Bu insanların haklarını bütün bu ağır yüke rağmen yine biz savunacağız"

Kürtçe konuşmasının ardından Türkçe’de halka seslenen zana şunları söyledi; Ülkeyi çürüttünüz yazıklar olsun 70 yaşındaki insan ekmek kuyruğuna giriyorsa bu bir utançtır. Bu utanç halklarımıza ait değildir bu utanç bir avuç insanın bu ülkenin bütün değerlerine yanlış yaklaşmasıdır eğer bir memur ayda evine bir kilo et götüremiyorsa yediğiniz lokma nasıl boğazınızdan iniyor yutkuna biliyorsunuz? Şaşıyorum buna ,zulümden şikayet edip zulüme göz yumanlara sesleniyorum! Bugün bir işçi sadece kirasını ödeyebiliyor, memur aldığı maaşn yüzde 99 'nu elektiriğe,suya ve kiraya veriyor. Peki ailesinin yüzüne nasıl bakabiliyor? Bunun sorumlusu o insanlar değil,bizzat ülkeyi yönetenledir. Lütfen bir dönüp 15 yıl önce ki söylem ve görüntülere bakın bir söylemenizi gözden geçirin duyun ne vaatlerle geldiniz,toplumu ne hale getirdiniz günah diye bir şey var. İnsanlar aç kalıyorsa ve siz tok iseniz orada zulüm var zulüm.Bu insanların haklarını bütün bu ağır yüke rağmen yine biz savunacağız.Çünkü samimiyiz, çünkü biz buna inanıyoruz,çünkü insanız insan”

img-8919.jpg

img-8925.jpg

img-8940.jpg

img-8941.jpg

img-8948.jpg

img-8960.jpg

img-8965.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.